Ik ben Rianne Smit, woon in Den Haag en werk als portretschilder (www.riannesmit.nl). Zo’n 10 jaar geleden kochten wij het huis in Crouzilles. Wij hebben veel aandacht besteed aan het opknappen en smaakvol inrichten van het huis. Veel fijne jaren met het gezin in de vakanties, lekker schilderen, tot rust komen en inspiratie opdoen. Inmiddels zijn de tijden veranderd. Mijn man is overleden, de kinderen zijn deels het huis uit om te studeren. Tijd om wat anders te doen met het huis in Frankrijk en dat ook beschikbaar te stellen voor anderen.

Wij kochten de woning omdat wij een rustpunt zochten voor het gezin. Om bij te komen van het harde werken en om met de kinderen te genieten van het buiten wonen in een landelijke omgeving en het heerlijke klimaat. Wij kozen voor het huis vanwege de charmante uitstraling en de ligging in een prachtige omgeving, waar zich veel kastelen en wijnhuizen bevinden. Het bourgondische karakter van de streek met veel culinaire gelegenheden van hoog niveau sprak ons zeer aan.

Wij werden verliefd op de woning, vanwege de karakteristiek van het huis en het vrije uitzicht waar je op je eigen terras de zon ziet ondergaan in de campagne. De landelijke sfeer en de diverse mogelijkheden om buiten te kunnen zitten in een bloemrijke tuin met rozen en lavendel zijn heel inspirerend. De aanleg van een privé zwembad maakte het geheel compleet.

Omdat ik zelf in Nederland woon heb ik voor de dagelijkse zaken en voor het ondersteunen van de gasten in Axelle Charbonnier een goede beheerster gevonden. Zij woont vlakbij in Crouzilles en treedt op als gastvrouw. Zij spreekt Frans en Engels.

Portretten

Ik maak in opdracht portretten. De totstandkoming van een portret is een interactief proces. Het is belangrijk dat de geportretteerde zichzelf herkent in het schilderij, dan wel dat de ouders hun kind op het doek aantreffen zoals zij het (willen) zien.

Vrij werk

Naast de portretten in opdracht maak ik vrij werk. Voor mij is dat een welkome afwisseling. Veel vrij werk ontstaat tijdens vakanties in het atelier in Frankrijk. Ik laat me vaak inspireren door mijn omgeving, de mensen die ik ontmoet of een speciale gebeurtenis.

Een kleine selectie van mijn portretten